Dorscheidt & Dorscheidt


Ooit werd Jo Dorscheidt - fervent recreatief fietser - gevraagd om een wielerwedstrijd in Kerkrade (Eurode Omloop) te organiseren. Belangrijk is dan dat het parcours goed en veilig wordt afgezet. “We hebben dranghekken nodig, regel jij dat?”. Zijn antwoord: “Komt voor elkaar.” We spreken over 1991. Twee jaar later werden de eerste dranghekken gekocht. En een aanhanger gemaakt, zodat het vervoer makkelijker ging. In 1999 groeide deze uit de hand gelopen hobby uit tot D&D Verhuur.

In 2013 kwam het bedrijf volledig in handen van zoon Huub, momenteel nog steeds de drijvende kracht. Beide zonen van Huub werken inmiddels ook in het bedrijf, dat nu 30 kilometer dranghekken op de eigen locatie op voorraad heeft. Dit zijn 12.500 dranghekken. Vanuit Eygelshoven-Kerkrade worden door zeven vaste medewerkers en een pool van flexwerkers events, festivals, calamiteiten en nog steeds grote en kleine wielerwedstrijden en de buurtfeesten in de omgeving voorzien van afzettingen. 

Doen we alleen in dranghekken? Nee, inmiddels leveren wij ook bouwhekken met of zonder zeil, evenementhekken, verkeersmaterialen en roadblocks , stage- barriers, polizei gitter, jurywagens met geluid en fotofinish apparatuur. Zo zijn we uitgegroeid van een hobby als wielerorganisator tot een volwaardige leverancier in afzettingen door geheel Europa.
 

Een aantal mijlpalen:

1991 Eurode Omloop

2005 afzettingen bij bezoek president Bush aan Valkenburg

Sinds 2003 exclusief supplier Amstel Gold Race

2010 Le Depart Tour de France Rotterdam

2011 Afzettingen bij calamiteit instorting Winkelcentrum ‘t Loon Heerlen

2012 UCI WK Wielrennen Valkenburg aan de Geul

Sinds 2012 Extrema Outdoor Belgie

2012 Afzettingen en bouwhekken bij calamiteit brand Winkelcentrum Stein

2016 Start en eerste twee etappes Giro d’Italia Gelderland (Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen)

2017 Le Depart Tour de France Dusseldorf